Over ons

Wie zijn wij?

De vereniging

Minhaj Reizen is een vereniging zonder winstoogmerk, gespecialiseerd in de organisatie en begeleiding van reizen van de grote en kleine bedevaart, Hajj en Omrah. We zorgen voor educatieve en logistieke ondersteuning voor, tijdens en na het verblijf van de pelgrims. We verzekeren een educatieve en spirituele ondersteuning gedurende dit hele gezegende belevenis zodat u kan genieten van al deze gunsten. Ons moto: Een complete service om al uw belemmeringen weg te doen. Zodat u zich kunt richten op de essentie!

Ons team

De leden van onze vereniging zijn vrijwilligers, dat volledig toegewijd zijn aan hun missie. Bij ons zijn alle leeftijden vertegenwoordigd, met een multidisciplinair benadering verzamelen we ons voor dezelfde passie - bijdragen aan een succesvolle bedevaart voor anderen, broeders en zusters in Islam. Professionalisme dragen we hoog in het vaandel, om een unieke ervaring aan de pelgrims aan te bidden. Onze vrijwilligers verblijven ook graag in jullie omgeving en geven de nodige ondersteuning gedurende de meest intense momenten, die gegrift in jullie geheugen zullen blijven.

Lokalisatie

Onze vereniging is actief in België en Luxemburg. We beschikken over 3 kantoren: Brussel, Antwerpen en Luik. Waarbij onze leden u graag verwelkomen voor informatie en advies. We verzekeren ook een telefonische follow-up, om uw pelgrim-dossier verwerking te vergemakkelijken.

Organisatie en begeleiding

Voor de reis

Geven we jullie graag advies en brengen alle administratieve procedures in orde namelijk de inschrijving, visum, vlucht boeking, hotel enz. We organiseren eveneens een trainingssessie om jullie mentaal en fysiek voor te bereiden. Op het vertrekdag zullen we jullie opwachten aan de luchthaven, om te verzekeren dat jullie boarding in de beste omstandigheden plaatsvindt.

Tijdens de reis

Houden we ons eveneens bezig met de administratie dat wil zeggen, inzameling van de paspoorten, badges, armbanden en onthaal aan de hotels, in Mina en Arafat. Tevens houden we ons bezig met het logistiek: - reserveren van de bus, - verplaatsing van uw bagage tijdens het reizen en ook voor - maaltijden in Mina en Arafat. Vanuit een spiritueel standpunt zullen we jullie voorbereiden voor elke belangrijke ritueel, en indien gewenst zal de begeleiding in groep gebeuren. Het bezoeken van historische plaatsen die deel uitmaken van de profetische traditie hoort eveneens tot onze taken. Zoals het bezoek aan de moskee Quba en dergelijke. Alles wordt door ons geregeld zodat u maximaal uw tijd kan benutten tot u terug bent.

Na de reis

Naast een broederlijke en warme onthaal aan de luchthaven bij aankomst. Is er ook de gewoonte om enkele maanden na de bedevaart een feest te organiseren, om elkaar te feliciteren. De prachtige momenten zullen herdacht worden en geëvalueerd. Het is dan de gelegenheid om een stap achteruit te zetten en zich de nodige vragen te stellen. Zodat de geboekte spirituele vooruitgang blijft duren, ook na de bedevaart.

Onze waarden

Oprechtheid إخلاص

Onze intentie voortdurend hernieuwen is fundamenteel voor ons. Zoals onze profeet (vrede zij met hem) zei: «Handelingen worden door hun intentie bepaald en ieder mens zal dat krijgen wat met zijn intentie samenhangt. » (Overgeleverd door Bukhari en Muslim). We richten onze goede daden tot Allah en nodigen alle deelnemers om hetzelfde te doen voor en tijdens de reis. Om het beste eruit te halen.

Solidariteit تضامن

Helpen, delen en interactie tussen de pelgrims bevorderen tussen broeders en zusters en eveneens tussen jongeren en ouderen, is één van onze motto’s. We zaaien het zaad van de liefde tussen de pelgrims en verlangen zo dat ieder terugkomt met een verbeterd geloof. Zoals de Boodschapper van God (vrede zij met hem) zei: “Niemand van jullie gelooft (werkelijk) totdat hij voor zijn broeder wenst wat hij voor zichzelf wenst.” (Overgeleverd door Bukhari en Muslim). - Waarom terugkomen met de verdienste van enkel één bedevaart, als men veel meer kan verdienen door zijn naaste te helpen?

Uitmuntendheid إحسان

We zetten alle onze energie, om de pelgrims op de beste wijze te begeleiden. De Profeet (vrede zij met hem) zei: « Waarlijk, Allah houdt ervan dat als iemand van jullie een daad verricht dat hij deze perfectioneert» (Overgeleverd door Al-Bayhaqi). Daarom laten we niets aan de toeval over, en engageren we ons om de pelgrims maximaal te informeren en ondersteunen. Om hindernisloos en een vredevolle bedevaart mogelijk te maken.